• Numărul cazurilor noi de COVID-19 în centrele medico-sociale a scăzut cu 65%, după vaccinare
  • Valeriu Gheorghiță a anunțat că în etapa 1 au fost vaccinate 89,96% dintre persoanele eligibile cu două doze și 98,94% cu o doză
  • Valeriu Gheorghiță: „Practic s-a înregistrat o reducere a mediei cazurilor noi săptămânale de la aproximativ 500 de cazuri la sub 50 de cazuri săptămânal”

Numărul cazurilor noi de COVID-19 în centrele medico-sociale a scăzut cu 65%, după vaccinare, a anunțat, marți, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiță, a declarat, marți, în conferință de presă, că în urma analizei datelor de eficiență a vaccinării împotriva COVID-19, în etapa 1, adresată lucrătorilor din sistemul medical și social, din cele circa 250.000 de persoane eligibile au fost vaccinate, până la data de 14 februarie 2021, 89,96% cu două doze, respectiv 98,94% cu o singură doză.

„Practic s-a înregistrat o reducere a mediei cazurilor noi săptămânale de la aproximativ 500 de cazuri la sub 50 de cazuri săptămânal”, a spus Gheorghiță despre situația persoanelor care au intrat în etapa 1, respectiv medici și personal medical.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

De asemenea, s-a observat că numărul cazurilor noi de COVID-19 în unitățile medico-sociale a scăzut cu 65%, după vaccinare.

„În ceea ce privește beneficiile vaccinării persoanelor internate în centrele medico-sociale și rezidențiale, din circa 49.000 de persoane eligibile, incluzând, pe lângă persoanele internate, și personalul de îngrijire, până la 14 februarie au fost vaccinate cu două doze 65,45%, respectiv 86% cu o singură doză.”

„Referitor la impactul vaccinării acestei categorii de persoane, observăm o reducere cu peste 65% a numărului de cazuri de îmbolnăviri de COVID în ultimele patru săptămâni, ceea ce ne plasează într-o situație favorabilă din punct de vedere al reducerii riscului de apariție a focarelor de îmbolnăvire în aceste centre rezidențiale și sociale”, a mai spus dr. Valeriu Gheorghiță.