Valeriu Gheorghiță: „Peste 7.000 de persoane au făcut Covid după prima doză de vaccin, peste o mie după rapel”

În Maramureș sunt cele mai multe locuri disponibile pentru vaccinare, pentru etapa a doua Sursa: Profimedia
  • Peste 7.000 de persoane au făcut infecție după administrarea primei doze de vaccin, în timp ce peste 1.000 au făcut Covid după ce au primit ambele doze.
  • Valeriu Gheorghiță a precizat că perioada medie de timp de la prima doză până în momentul diagnosticării a fost de 9 zile.
  • Alte 1.012 persoane au fost confirmate cu infecție cu Sars-Cod-2 după administrarea celei de-a doua doze de vaccin.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid din România, Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți că peste 7.000 de persoane au făcut infecție după administrarea primei doze de vaccin, în timp ce peste 1.000 au făcut Covid după ce au primit ambele doze.

„De la începutul vaccinării și până în prezent un număr de 7.145 de persoane, ceea ce înseamnă 0,49% din totalul celor vaccinați cu prima doză, au avut un test pozitiv de infecție cu Sars-Cov-2 după administrarea primei doze. Dintre acestea, peste 2.083 de persoane, ceea ce înseamnă aproape 30%, care au fost confirmate cu infecție Sars-Cov-2 după administrarea primei doze, au efectuat și doza de rapel la acest moment”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Acesta a precizat că perioada medie de timp de la prima doză până în momentul diagnosticării a fost de 9 zile.

De asemenea, alte 1.012 persoane au fost confirmate cu infecție cu Sars-Cod-2 după administrarea celei de-a doua doze de vaccin, din data de 27 decembrie până în prezent, ceea ce înseamnă 0,14% din numărul total al persoanelor vaccinate cu două doze.

„Ne așteptăm ca formele de severitate să fie mult diminuate comparativ cu situația în care persoanele nu au fost vaccinate”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.