Valeriu Gheorghiță: Profesorii ar putea fi vaccinați cu prioritate împotriva COVID, începând din 1 martie

Vaccinare cu bâlbâieli: Nimeni nu știe de ce s-au pierdut doze de vaccin Foto: Aleph News
  • Autoritățile analizează posibilitatea vaccinării personalului din învățământ cu prioritate prin echipe mobile.
  • Valeriu Gheorghiță: Se urmărește, în primul rând, vaccinarea cadrelor didactice care sunt „la interfața directă cu elevii”.

Profesorii ar putea fi vaccinaţi cu prioritate, prin echipe mobile, anunță coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiţă. Vaccinarea profesorilor ar putea avea loc în sălile de sport.

Valeriu Gheorghiţă a declarat, vineri, la Antena3, că au existat mai multe discuții despre vaccinarea cu prioritate a profesorilor, însă din cauza limitării numărului de doze pe care le-a primit România nu s-a putut pune în practică.

„Am primit mai puţin cu 93.000 de doze în săptămâna 18-24 ianuarie (…), scenariul nu a mai putut fi pus în aplicare, având în vedere şi reprogramările”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

În acest moment, autoritățile analizează posibilitatea vaccinării personalului din învățământ cu prioritate, prin echipe mobile.

Se urmărește, în primul rând, vaccinarea cadrelor didactice care sunt „la interfața directă cu elevii”, a personalului din creșe și grădinițe.

De asemenea, autoritățile analizează locația cea mai potrivită: ar putea fi chiar în sălile de sport sau în inspectoratele școlare.

Întrebat când se va întâmpla acest lucru, coordonatorul campaniei de vaccinare a răspuns că sunt șanse din 1 martie.