• Valeriu Gheorghiță, Coordonatorul Campaniei de Vaccinare anti-COVID în România, este invitatul lui Marius Tucă în emisiunea „Marius Tucă Show” de miercuri seara.
  • Valeriu Gheorghiță: „Imunizare nu înseamnă 100% protecție”.
  • Valeriu Gheorghiță: „Va fi mai ușor să ajungem 5 milioane de vaccinați până la finalul lunii mai”.
  • Valeriu Gheorghiță, despre renunțarea la mască de protecție în exterior: „Este important să atingem un prag de imunitate de grup, un procent de persoane vaccinate. America se apropie de 50% procentaj de oameni vaccinați cu minim o doză”.

Valeriu Gheorghiță, Coordonatorul Campaniei de Vaccinare anti-COVID în România, este invitatul lui Marius Tucă. Valeriu Gheorghiță vorbește despre posibilitatea unei noi campanii de vaccinare, care să ajungă la românii ce încă mai așteaptă motive pentru imunizare.

Mai mult, Valeriu Gheorghiță explică și evenimentele trombotice, situație care îi ține pe mulți departe de ideea de vaccinare.

„Nu am atins acea bornă pe care am anunțat-o de mai mult timp, din mai multe motive. Un motiv este neîncrederea în vaccinul AstraZeneca, altfel ar fi trebuit să fim mult peste acest prag de 100.000 de vaccinați”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Când vorbim de imunizare, vorbim despre vaccinare cu schemă completă, cu ambele doze și un interval de 10 – 14 zile de la ultima doză”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că „imunizare nu înseamnă 100% protecție”.

Valeriu Gheorghiță, despre evenimentele trombotice

„Evenimentele trombotice sunt analizate pentru toate vaccinurile. Unde există acest semnal de siguranță este vaccinul AstraZeneca și, mai nou, pentru Johnson & Johnson, dar frecvența este foarte redusă. 1 spre 4 la un milion de doze admistrate. Numărul evenimentelor trombotice nu depășește frecvența înregistrată”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță, despre campania de vaccinare anti-COVID

„Va fi mai ușor să ajungem 5 milioane de vaccinați până la finalul lunii mai. Din mai încolo va fi din ce în ce mai greu de prognozat pentru că vorbim despre populația din mediul rural, populația tânără”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Când renunțăm la purtarea măștii de protecție în exterior

Întrebat de ce nu pot renunța la mască în exterior cei care s-au vaccinat cu ambele doze de vaccin anti-COVID, Valeriu Gheorghiță a spus că „Este important să atingem un prag de imunitate de grup, un procent de persoane vaccinate. America se apropie de 50% procentaj de oameni vaccinați cu minim o doză. Și este importantă evoluția epidemiologică în țară și în zona respectivă. Toate aceste elemente se pun la comun și se iau măsuri”.