Valeriu Gheorghiță spune ce să nu faci înainte de vaccinarea cu AstraZeneca

Sursa Foto: Mediafax / HEPTA
  • Valeriu Gheorghiță a declarat că numărul persoanelor care se programează pentru vaccinarea cu AstraZeneca este mai mare decât numărul celor care renunță.
  • Gheorghiță a mai spus că în ultimele 24 de ore s-au programat 14.000 de persoane pentru vaccinul AstraZeneca, în timp ce 12.500 au renunțat.

Numărul persoanelor care se programează pentru vaccinarea cu AstraZeneca este mai mare decît al celor care renunță, a declarat vineri la Digi24 colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Gheorghiță a spus că în ultimele 24 de ore au renunțat 12.500 de persoane, dar s-au programat 14.000 de persoane. În total circa 80.000 de persoane au renunțat la inocularea cu vaccinul produs de AstraZeneca.

„Există îndoială, un grad de neîncredere față de siguranța acestui vaccin”, a spus Gheorghiță, care a insistat asupra nevoii de comunicare a beneficiilor și riscurilor legate de vaccin.

În context, coordonatorul campaniei a spus că nu este recomandată administrarea unui anticoagulant, preventiv, înaintea vaccinării cu AstraZeneca.

Colonelul spune că în lume au fost 13 cazuri de tromboză venoasă și că nu pot poate fi făcută o legătură cu administrarea vaccinului.

El a recomandat, totuși, ca oamenii să fie atenți la o eventuală durere de cap care persistă, la 4 – 14 zile de la vaccinare și a recomandat, într-un astfel de caz, apelarea la serviciile medicale.