• Valul doi de coronavirus lovește Europa
  • 37 de zone din Madrid au fost băgate în carantină
  • Cel putin 16 cartiere din Madrid în care nu au fost impuse restricții au depăşit astazi pragul de 1000 de infectări cu Covid-19, la suta de mii de locuitori

Valul doi de coronavirus începe să-și facă simțită prezența în Europa. Așa că, pe rând, țările iau măsuri. În Madrid, spre exemplu, 37 de zone au fost băgate în carantină. În cartierele vizate locuiesc și foarte mulți români.

Ica Tomi este stabilită în Madrid de aproape 20 de ani și spune că multe restricții sunt, de fapt, inutile.Mai ales că sunt impuse doar în anumite zone.

Ica Tomi, preşedinte Asociaţia Salva din Madrid: „Oricum, oamenii din aceste zone au contact cu tot restul oraşului. În ultima vreme, am cunoscut foarte mulţi oameni din comunitatea romanească, care s-au îmbolnăvit de covid. Au facut forme uşoare. Ei respectă izolarea, dar imi pun problema: dacă pe aceşti oameni, pe care eu îi cunosc,nu i-a sunat nimeni (din sistemul sanitar), cum supraveghează 37 de de zone?”

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT


Pablo, locuitor al Madridului: „În timpul izolării din primăvară, cred că totul a funcţionat bine, pentru că măsurile au fost la fel pentru toţi, nu a fost lăsat nimeni deoparte. Cred că acum toţi suntem nemulţumiţi.”

Până și cifrele sunt de partea madrilenilor, care cer carantinare totală. Cel putin 16 cartiere din Madrid în care nu au fost impuse restricții au depăşit astazi pragul de 1000 de infectări cu Covid-19, la suta de mii de locuitori.