Valul doi e deja prezent în anumite zone din România, spune Virgil Musta: Riscăm să „ne relaxăm“ cu măsuri mai stricte

Valul doi, deja prezent în anumite zone din România, spune Virgil Musta: Riscăm să „ne relaxăm“ cu măsuri mai stricte Sursă foto: Profimedia
  • Creşterea numărului de cazuri din ultima săptămână îl face pe medicul Virgil Musta să creadă că mult discutatul val doi a început ”să lovească” în anumite părţi din ţară
  • Medicul timișorean precizează că există şi un risc însemnat de suprasaturare a sistemului medical
  • Virgil Musta este medic la spitalul ”Victor Babeş” din Timişoara şi purtător de cuvânt al instituţiei,

Autorităţile nu vorbesc încă despre un al doilea val al epidemiei, însă medicul Virgil Musta spune că acest val îşi face deja simţită prezenţa în unele zone din România.

Creşterea numărului de cazuri din ultima săptămână îl face pe medicul timişorean să creadă că mult discutatul val doi a început ”să lovească” în anumite părţi din ţară.

„Asistăm deja la un val doi în anumite zone ale ţării. Dacă ne uităm la Braşov, numărul de cazuri este mai mare decât în perioada acută a pandemiei. Noi, în judeţul Timiş, din fericire, stăm bine, avem un număr foarte mic de cazuri, dar dacă nu vom fi precauţi şi nu vom înţelege că trebuie să respectăm regulile, sigur vom avea şi un al doilea val. Acesta poate apărea în lunile de toamnă, poate iarna. Sper ca acesta să poată fi ţinut sub control cum a fost ţinut şi în timpul primului val de pandemie”, a spus Virgil Musta pentru Express de Banat.

Virgil Musta, medic la spitalul ”Victor Babeş” din Timişoara şi purtător de cuvânt al instituţiei, spune că există şi un risc însemnat de suprasaturare a sistemului medical.

„Sunt zone în ţară în care numărul de cazuri a crescut chiar alarmant, cum este Braşovul, Bucureştiul, unde riscul de sufocare a sistemului de sănătate este deja prezent. Asta din cauză că oamenii nu înţeleg că există virus, că există transmitere, că trebuie să respectăm regulile şi că dacă nu le respectăm riscăm să ne relaxăm cu reguli mai stricte”, a încheiat Musta.