• OMS: Varianta Delta a Covid-19, identificată pentru prima dată în India, devine dominantă la nivel global.
  • Noua variantă a coronavirsului este mai contagioasă și crește necesitatea unor vaccinuri noi.
  • Studiile sugerează că varianta Delta este cu aproximativ 60% mai transmisibilă decât Alfa, varianta identificată pentru prima dată în Marea Britanie.
  • Varianta Delta s-a răspândit în peste 80 de țări.

Varianta Delta a Covid-19, identificată prima oară în India, devine dominantă la nivel global, a declarat vineri directorul științific al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Soumya Swaminathan, transmite CNBC.

Directorul științific al OMS și-a exprimat totodată dezamăgirea referitoare la eșecul vaccinului candidat al companiei CureVac, într-un studiu clinic, mai ales că noua variantă Delta a coronavirsului este mai contagioasă și crește necesitatea unor vaccinuri noi, eficace.

Marea Britanie a raportat o creștere accentuată a infecțiilor cu varianta Delta, în timp ce principalul oficial din domeniul sănătății publice din Germania a anticipat că Delta va deveni rapid varianta dominantă din țara sa, în pofida creșterii ratelor de vaccinare.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Kremlinul a atribuit creșterea numărului de cazuri de Covid-19 reticenței fata de vaccinare, după înregistrarea unui număr mare de noi infecții la Moscova, în special cu noua variantă Delta.

În România au fost confirmate 35 de cazuri de îmbolnăviri cu varianta Delta a coronavirusului.