Varianta Delta anulează progresele înregistrate în reducerea infecțiilor. Angela Merkel: Europa merge „pe gheață subțire”

Angela Merkel recunoaște că a greșit dorind să înăsprească restricțiile de Paște: „Cer iertare tuturor“. Mesajul transmis Profimedia
  • Varianta Delta amenință să anuleze progresele înregistrate în reducerea infecțiilor de coronoavirus
  • Delta va reprezenta 90% din toate infecțiile cu COVID-19 de pe continent până la sfârșitul lunii august
  • Orice relaxare a protocoalelor COVID-19 existente deja poate duce la o creștere rapidă de infecții asemănătoare cu cea din toamna trecută

Cancelarul german Angela Merkel spune că Europa merge „pe gheață subțire” în lupta împotriva coronavirusului, deoarece varianta Delta extrem de contagioasă amenință să anuleze progresele înregistrate în reducerea infecțiilor.

Merkel a menționat că numărul de cazuri COVID-19 din cele 27 de națiuni continuă să scadă, în timp ce ratele de vaccinare cresc.

„Da, chiar dacă există motive pentru a fi plini de speranță, pandemia nu s-a încheiat, în special în țările sărace ale lumii”, a spus ea. „Dar în Germania și în Europa ne mișcăm pe gheață subțire”.

„Trebuie să rămânem vigilenți”, a adăugat Merkel. „În special, variantele nou apărute, mai ales acum varianta Delta, sunt un avertisment pentru a continua să fim atenți”.

Varianta Delta va reprezenta 90% din toate infecțiile cu coronavirus

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a declarat că orice relaxare a protocoalelor COVID-19 existente în prezent „ar putea duce la o creștere rapidă și semnificativă a cazurilor zilnice la toate grupele de vârstă”, atingând un vârf similar cu creșterea din toamna trecută.

În concluziile lor cu privire la COVID-19, liderii UE au insistat asupra „necesității continuării eforturilor de vaccinare și de a fi vigilenți și coordonați în ceea ce privește evoluțiile, în special apariția și răspândirea variantelor”.