• Numărul copiilor spitalizați cu infecție Covid-19 s-a dublat în SUA.
  • Spitalele de copii așteaptă o creștere a numărului de cazuri în luan septembrie.
  • Varianta Delta afectează un număr mai mare de copii și persoane tinere.
  • Recuperarea post-Covid este mai rapidă la copii față de adulți.

Numărul copiilor spitalizați din cauza Covid-19 în Statele Unite se dublează săptămânal. La noi situația este mult mai bună. Chiar și așa spitalele se pregătesc pentru o eventuală creștere a numărului de cazuri.

Diana Ionescu, director medical Spitalul de Copii Dr. Victor Gomoiu: „În situația actuală ne așteptăm ca numărul de copii să crească lent, dar progresiv a cazurilor de Covid-19 spre luna septembrie. Noi avem secția pregătită, avem graficul de lucru pregătit, sperăm să nu ajungem aici”

Specialiștii spun că varianta Delta afectează într-o proporție mai mare copiii și persoanele tinere, comparativ cu celelelalte variante ale virusului. Acestea sunt și grupele cu cea mai scăzută rată de imunizare.

Octavian Jurma, epidemiolog: „Virusul se adaptează spre a continua să circule în populație, însă îi va fi tot mai ușor să circule în populația tânără, spre deosebire de populația mai vârstnică care se poate vaccina și care a trecut într-o măsură mai mare prin boală. E o presiune naturală către acest lucru”

Octavian Jurma spune că am împrumutat eronat ideea că virusul nu atacă populația tânără. Există vectori care favorizează infectarea în rândul copiilor.

Octavian Jurma, epidemiolog: „La tineri răspunsul este mai adecvat ca să-i spunem așa, de aceea ei fac forme relativ ușoare de boală pe care își elimină virusul rapid. Nu înseamnă că nu sunt simptomatici și nu înseamnă că nu-l pot transmite mai departe. Ei sunt vectori importanți pentru că tinerii au o mobilitate mai mare decât media populației”

Secția de ATI COVID a Spitalului de Copii Victor Gomoiu a fost plină în valul 3. Și acum medicii de acolo mai fac recupearare cu cei care au avut forme grave.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Diana Ionescu, director medical Spitalul de Copii Dr. Victor Gomoiu: „La copii, recuperarea este mult mai bună decât la adulți, dar ei vin la controale periodice, sunt trimiși către anumite proceduri de recuperare”