• Varianta Delta este la fel de infecțioasă ca varicela, avertizează CDC.
  • Persoanele nevaccinate sunt de trei ori mai predispuse să se infecteze și riscă de peste 10 ori mai mult să se îmbolnăvească grav sau să moară.
  • CDC: „Războiul s-a schimbat“.

Războiul împotriva COVID-19 s-a schimbat, în condițiile în care varianta Delta este la fel de contagioasă ca varicela, poate fi transmisă de persoanele vaccinate și poate provoca îmbolnăviri mai grave decât tulpinile anterioare, potrivit Centre for Disease Control (CDC), scrie Reuters.

Varianta cu răspândire rapidă are nevoie de o nouă abordare, pentru a ajuta publicul să înțeleagă pericolul, arată un document intern al CDC.

Persoanele nevaccinate sunt de trei ori mai predispuse să se infecteze și riscă de peste 10 ori mai mult să se îmbolnăvească grav sau să moară, avertizează CDC: „Recunoașteți că războiul s-a schimbat. Îmbunătățiți comunicarea privind riscurilor individuale în rândul celor vaccinați“.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Varianta Delta, la fel de infecțioasă ca varicela

Același document descrie varianta Delta ca fiind la fel de transmisibilă ca varicela și mai transmisibilă decât o serie de alte boli, cum ar fi MERS, SARS, Ebola, variola, și gripa sezonieră, inclusiv gripa care a provocat epidemia din 2018.

Astfel, CDC recomandă măsuri de prevenire care includeau obligativitatea vaccinării pentru profesioniștii din domeniul sănătății pentru a proteja persoanele vulnerabile și revenirea la purtarea măștilor.

Organizația Mondială a Sănătății spune că câștigurile obținute cu greu în lupta împotriva COVID-19 se pierd pe măsură ce varianta Delta se răspândește, iar vaccinarea ar putea salva vieți.