• Varianta britanică de Covid-19 a fost descoperită în China la un student.
  • Beijingul a suspendat zborurilor sale cu Marea Britanie.
  • „Această tulpină este prima dintre noua variantă care importată în China și reprezintă o amenințare serioasă”, spune CDC.

Noua variantă a Covid-19 detectată în Marea Britanie a fost descoperită în China la un student care se întorcea din această țară, au spus autoritățile, transmite AP.

Într-o declarație scrisă miercuri, 30 decembrie, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a raportat că această nouă tulpină a fost izolată de o femeie de 23 de ani care s-a întors la Shanghai pe 14 decembrie din Marea Britanie.

Varianta a fost descoperită pe 24 decembrie în probele sale de testare. Beijingul a anunțat în aceeași zi suspendarea zborurilor sale cu Marea Britanie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Această tulpină este prima dintre noua variantă care importată în China „și reprezintă o amenințare serioasă pentru prevenirea și controlul Covid-19” în țară, potrivit comunicatului. Ca urmare, au fost luate mai multe măsuri de control, în special izolarea pacientului. Au fost urmărite contactele sale, inclusiv pasagerii și personalul de zbor care se aflau lângă ea în timpul călătoriei sale cu avionul. „Locurile specifice prin care a trecut sunt complet dezinfectate”, potrivit CDC.

Noua variantă a coronavirusului detectată în Marea Britanie este cu 50% până la 74% mai contagioasă decât alte tulpini existente, potrivit experților. După apariția sa, aproximativ cincizeci de state au suspendat sosirile de călători din această țară în ultimele săptămâni. Varianta britanică a fost găsită deja în mai multe țări, precum Canada, Statele Unite, Portugalia, Franța, Iordania, Coreea de Sud și Chile.

China, unde noul coronavirus a apărut pentru prima oară în urmă cu un an, de atunci a oprit practic epidemia. Țara și-a închis frontierele pentru majoritatea călătorilor străini la sfârșitul lunii martie și și-a redus drastic legăturile aeriene cu restul lumii.