• Varianta indiană „cu aproximativ 40% mai transmisibilă” decât tulpina apărută în Kent, Marea Britanie, spune Matt Hancock, secretat de stat în Ministerul Sănătății
  • Oficialul din Ministerul Sănătății spune că decizia de a relaxa restricțiile din 21 iuni este „mai dificilă”
  • Săptămâna viitoare Marea Britanie va începe vaccinarea persoanele cu vârste sub 30 de ani

Varianta indiană (Delta) a COVID-19 este cu „40% mai transmisibilă decât tulpina apărută în Kent” (Alfa), a spus Matt Hancock, secretar de stat în Ministerul Sănătății în Marea Britanie, conform Sky News. Matt Hancock a declarat că noua variantă a făcut ca decizia de a ridica din restricții din 21 iunie să fie „mult mai dificilă”.

„Această cifră, cu aproximativ 40% mai transmisibilă, este ultima informație pe care o am. Asta înseamnă că este mai dificil să gestionăm virusul cu noua variantă Delta, dar în mod crucial credem că cele două doze de vaccin oferă aceeași protecție ca în cazul variantei vechi”, a declarat Matt Hancock.

Oficialul din Ministerul Sănătății a anunțat, de asemenea, că persoanele cu vârste sub 30 de ani vor putea să se vaccineze în următoarele zile în Marea Britanie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Săptămâna aceasta vom începe vaccinarea persoanelor cu vârste sub 30 de ani, și așa facem un pas înainte către momentul în care vom reuși să oferim vaccinul tuturor adulților din țară”, a spus Matt Hancock.