• Vârsta pacienților care fac forme grave de Covid-19 scade și tot scade
  • România are primul copil infectat cu coronavirus internat la Terapie Intensivă
  • La tinerii infecați cu noul coronavirus se produce un proces de inflamare al vaselor de sânge

Vârsta pacienților care prezintă forme grave de infecție cu SARS-CoV 2 a început să scadă în ultimele 3 săptămâni, ceea ce înseamnă că pacienții tineri încep să dezvolte și ei forme severe. 

România are primul copil infectat cu coronavirus internat la Terapie Intensivă, copil care nu suferea anterior de alte afecțiuni, poate însemna inclusiv că „virusul a început să aibă mutații foarte serioase”.

Stastica oficială nu cuantifică exact numărul de persoane bolnave la fiecare vârstă, doar spune că sunt mai multe decese la această categorie de vârstă. Cel mai bine se vede această situație în spitale, în secțiile de ATI și în mărturiile medicilor. Medicul Florin Roșu de la Iași spune că vede din ce în ce mai mulți tineri care se îmbolnăvesc, persoane care nu aveau alte boli ascoiate.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

La tinerii infecați cu noul coronavirus se produce un proces de inflamare al vaselor de sânge, pentru că organismul luptă. Doar că asta face mai rău: vasele se inflamează, produc trombi care migrează la organele vitale și în acest fel apar complicațiile severe.