• Marius Tucă îi are invitați în această seară pe medicii Vasile Astărăstoae și Adriana Pistol în emisiunea „Marius Tucă Show”.
  • Vasile Astărăstoae: „A spus Raed Arafat că are el un studiu care recomandă că noaptea să nu se circule. Eu nu am găsit studiul acela”.
  • Vasile Astărăstoae: „În PubMed sunt listate peste 30.000 de articole care vorbesc numai despre coronavirus, dar nimeni nu a ajuns la nicio concluzie”.

Vasile Astărăstoae, profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, explică riscurile noilor restricții impuse de Guvern joi seara.

Ce rezolvă și ce nu rezolvă carantina, care vor fi efectele acestui lockdown și ce ar fi trebuit să facă Executivul în această situație.

Vasile Astărăstoae, despre ultimele măsuri de siguranță impuse de Guvern

Vasile Astărăstoae: „Nu am înțeles absolut nimic. Am înțeles că poți să ieși, că nu poți să ieși. Că se închid piețele, dar numai cele care sunt acoperite. Cele descoperite rămân libere.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Că trebuie să porți masca peste tot, indiferent… nu știu dacă și în casă. Nu am întrebat, dar oricum, masca trebuie purtată peste tot.

Dar în rest este un fel de amestecătură despre care eu mă întreb dacă eu nu am înțeles”.

Vasile Astărăstoae, despre studiul care recomandă să nu se circule noaptea: „Eu nu am găsit studiul acela”

Vasile Astărăstoae: „Am mai înțeles că noaptea nu se circulă. A spus Raed Arafat că are el un studiu care recomandă că noaptea să nu se circule pentru că virușii sunt mai agresivi noaptea. Dar eu nu am găsit studiul acela”.

Medicul Vasile Astărăstoae spune că în PubMed sunt listate peste 30.000 de articole care vorbesc numai despre coronavirus.

Vasile Astărăstoae: „Ele vorbesc, dar nimeni nu a ajuns la nicio concluzie. Un studiu poate să spună dacă e bine să circuli noaptea, alt studiu poate să spună că este recomandabil, pentru că noaptea nu sunt locuri aglomerate, virusul nu mai plutește prin aer. Este o harababură și am renunțat să mă refer la modul în care se gestionează această corona-criză”.