Vaticanul le permite catolicilor să se vaccineze, chiar dacă serul a fost produs folosind țesuturi de la fetuși avortați

Patru voluntari care au primit vaccinul anti-Covid de la Pfizer au dezvoltat o formă de paralizie facială. Reacția FDA. FOTO VIDEO
  • Vaticanul a transmis un mesaj romano-catolicilor
  • „Este moral acceptabil să vă vaccinați împotriva Covid-19, chiar dacă producția vaccinurilor implică folosirea unor linii de celule obținute din țesuturi ale fetușilor avortați”, transmite Vaticanul
  • Episcopii americani spun că vaccinurile folosesc linii celulare extrase din țesuturi obținute de la avoturi din secolul trecut, care sunt adesea reproduse

Vaticanul le-a transmis romano-catolicilor că este „moral acceptabil” ca aceștia să se vaccineze împotriva Covid-19, chair dacă în producția serului s-au folosit linii celulare extrase din țesuturi ale unor fetușilor avortați, relatează Reuters.

Într-o notă a congretației doctrinare a Vaticanului se spunea că utilizarea unor astfel de vaccinuri era permisă atât timp cât nu există alternative.

Atât vaccinurile produse de Pfizer, cât și de Moderna, au legătură cu liniile celulare provenite din țesuturi avortate în secolul trecut, potrivit Conferinței Episcoilor Catolici din SUA, care a emis un comunicat separat pentru catolicii americani săptămâna trecută.

În absența vaccinurilor sigure făcute din alte surse, „este moral acceptabil utilizarea de vaccinuri Covid-19 care au folosit linii celulare de la fetuși avortați în procesul lor de cercetare și producție”, transmite Vaticanul.

Episcopii americani au spus că vaccinurile folosesc linii celulare extrase din țesuturi obținute din două avorturi care au avut loc în anii 1960 și 1970 și care au fost adesea reproduse de atunci.

Totodată, Vaticanul precizează că o astfel de utilizare a vaccinurilor nu constituie oferirea unei legitimități, nici măcăr indirectă, în ceea ce privește practica avortului.