• Directorul medical al Institutului Matei Balş, dr. Adrian Marinescu, spune că în acest moment situaţia epidemiologică este una echilibrată şi e clar pentru toţi că vom avea sărbători liniştite.
  • „Nu trebuie uitat, însă, că pandemia nu a trecut”, avertizează Marinescu.

Adrian Marinescu a declarat, miercuri, în emisiunea „Marius Tucă Show”, de la Aleph News, că sărbătorile românilor vor fi liniştite.

„În momentul de faţă lucrurile sunt mai mult decât echilibrate şi de la o zi la alta situaţia e mai bună. Numai că nu poţi să nu te uiţi cu un ochi la ce se va întâmpla mai încolo. E clar că vom avea sărbători liniştite, este un lucru cert pentru noi toţi, dar contează ce va fi pe urmă. Şi eu sper că în afară de faptul că vom creşte vaccinarea – tot sper că vom creşte vaccinarea în intervalul acesta de timp – sper să fim şi prudenţi şi să ne gândim că pandemia nu a trecut”, a spus directorul medical de la „Matei Balş”.

Medicul recomandă respectarea măsurilor anti-COVID pentru a avea sărbători liniştite, fără risc „să ajungem să ne chinuim din nou”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Potrivit medicului, vaccinarea face diferenţa între cazurile grave de COVID-19 şi cele uşoare, „ca o viroză, un guturai”.