• Vicepremierul Dan Barna, lider USR PLUS, îi cere premierului Florin Cîţu să iniţieze un dialog cu Biserica Ortodoxă pentru a deveni partener pentru vaccinare.
  • „În perspectiva valului patru cred că se poate găsi şi în rândul bisericii o rezonabilitate legată de susţinerea acestui mesaj de vaccinare”, a spus el.

„Cred că este momentul să discutăm foarte clar şi-i voi propune premierului ca în şedinţa de guvern să avem un dialog cu Biserica Ortodoxă şi un parteneriat cu Biserica Ortodoxă, ca partener pentru vaccinare. Dacă Biserica Ortodoxă din Grecia a făcut acest lucru, şi iată – Grecia a trecut de 50% rată de vaccinare, cred că este posibil, sunt convins şi am încredere în înţelepciunea şi a părintelui Patriarh Daniel şi a celorlalţi ierarhi că acest mesaj e timpul să fie dat, tocmai pentru ca românii să afle pe o cale alternativă, la fel de credibilă, cât de important e să ne vaccinăm pentru a nu trebui să intrăm din nou într-o perioadă de care am crezut că am scăpat”, a spus Dan Barna, luni, într-o conferință de presă.

Copreşedintele USR PLUS arată că România are perspectiva unui nou val al pandemiei.

„Un astfel de parteneriat cu Biserica, în urma căruia de la nivelul vârfului bisericii să se transmită un mesaj către toţi preoţii săi încurajeze pe enoriaşi să se vaccineze, cred că ar putea să aibă un impact care să mai ridice rata naţională de vaccinare. (…) Sunt convins că tocmai perspectiva ca România să intre din nou într-o situaţie dificilă, se poate găsi şi în rândul bisericii o rezonabilitate legată de susţinerea acestui mesaj de vaccinare”, adaugă Barna.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

El spune că rata actuală de vaccinare, de 30%, „este prea puţin”: „Trebuie să urcăm acest procent. Un obiectiv generos e peste 50%”.

Barna: Realitatea din jur ne arată că vom avea un val patru

„Am sperat cu toţii. Cifrele de până nu de mult, din această vară, au transmis un fals sentiment de siguranţă legat de faptul că am fi scăpat de pandemie”, spune Dan Barna.

El afirmă că ţările din jurul României se confruntă deja cu noul val al pandemiei.

„E foarte clar că şi în România cifrele vor începe să crească. (…) Realitatea din jur ne arată că vom avea un val patru şi trebuie să fim pregătiţi. În acest context mesajul este foarte clar – nu există altă variantă decât vaccinarea”, spune Dan Barna.