• Vaccinul COVID-19 de la Moderna s-a alăturat Pfizer/BioNtech în revoluția împotriva COVID-19.
  • În mai puțin de un an, la începutul anului 2021, biofarmaceutica americană a reușit să își lanseze produsul.
  • Dan Staner, vicepreședintele companiei Moderna, s-a născut în România în 1968, dar stabilit în Elveția încă din copilărie.

Vaccinul COVID-19 de la Moderna s-a alăturat Pfizer/BioNtech în revoluția împotriva COVID-19. În mai puțin de un an, la începutul anului 2021, biofarmaceutica americană a reușit să își lanseze produsul, notează El Pais.

În prezent, se lucrează la o versiune bivalentă, care va funcționa atât împotriva virusului original, cât și a variantei omicron. Dan Staner (născut în România în 1968, dar stabilit în Elveția încă din copilărie) este vicepreședinte al companiei și șef pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

S-a alăturat Moderna în august 2020, după o carieră îndelungată la Lilly (companie farmaceutică). Moderna va investi 500 de milioane de euro în Spania în cadrul alianței sale cu Rovi, după cum a anunțat ieri compania după o întâlnire cu președintele guvernului spaniol, Pedro Sánchez.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

„Rovi poate face toate vaccinurile noastre în viitor. Am prelungit acordul de producție cu Rovi pentru încă 10 ani. Una dintre frumusețile platformei ARN mesager este că dimineața se pot face vaccinuri împotriva COVID, iar după-amiaza se pot face vaccinuri pentru cancer sau pentru boli rare. În aceeași fabrică, cu aceeași tehnologie și același echipament, se pot produce toate vaccinurile” a declarat Dan Staner.

Întrebat când sunt așteptate rezultatele vaccinului bivalent, Dan Staner a explicat că rezultatele deja indică o îmbunătățire a obiectivelor prestabilite.

„Rezultatele indică o îmbunătățire a obiectivelor care au fost stabilite. Vom trimite în scurt timp dosarul la Agenția Europeană pentru Medicamente pentru evaluare. Ne așteptăm să fie gata înainte de vară” , a explicat acesta.