VIDEO Un brazilian infectat cu HIV se află în stare de remisiune după un cocktail de medicamente

Cazul HIV aflat în remisiune

Brazilianul ar putea fi primul caz în această situație, afirmă specialiștii în cercetare medicală prezenți la conferință. Cazul este analizat în continuare pentru a vedea cum evoluează și când se va reinstala infecția cu HIV, relatează CNN.

Brazilianul a fost tratat cu un cocktail de medicamente antivirale, iar programul de tratament a fost unul foarte dur.

În 2016, bărbatul a acceptat să participe la un studiu care urmărea identificarea unui tratament pentru HIV. Timp de patru ani a fost tratat cu medicamente antivirale precum: Dolutegravir, Maraviroc și Nicotinamidă (500 de miligrame de două ori pe zi). Nicotinamida i-a fost administrată timp de 48 de săptămâni.

Bărbatul a întrerupt tratamentul în martie 2019, apoi a început să fie testat o dată la trei săptămâni, pe o perioadă totală de 57 de săptămâni. Testele HIV au rămas negative în tot acest timp.

Mărturia bărbatului infectat cu HIV

„Am plâns foarte mult. Sunt impresionat pentru că e ceva la care visează milioane de oameni: să nu mai existe acest virus în organismul lor. Pentru că este foarte greu să iei atât de multe pastile pe câte am luat eu, dar și alții”, a declarat brazilianul care vrea ca numele lui să nu fie menționat.

„Sunt foarte încântat și încrezător pentru că îmi doresc foarte tare să nu se întoarcă virusul. Și dacă, totuși, se întâmplă, așa cum a spus și Doctorul Ricardo, vor fi alături de mine să mă ajute. Însă, sunt foarte, foarte fericit de reușita mea. E un dar, un dar despre care lumea trebuie să știe. Îmi pare rău că nu pot să-mi dezvălui identitatea, am motivele mele, dar sunt foarte fericit”, a adăugat bărbatul.

„Este ca o a doua șansă la viață”, a mai spus acesta.

Mărturia medicilor care s-au ocupat de caz

„Deși este un caz izolat, ar putea fi primul caz care se reface după o infecție cu HIV, fără a fi nevoie de transplant de celule stem”, au scris cercetătorii în raportul cazului.

„Analiza continuă în ceea ce privește recoltarea anticorpilor HIV”, mai arată raportul cercetătorilor.

Cercetătorii mai sunt interesați de cât de mult poate să dureze această fază de remisiune.

„Pentru noi este o etapă foarte importantă, un pas foarte mare în medicină, dar nu am terminat. Trebuie să monitorizăm în continuare să vedem dacă HIV-ul revine. Și vom analiza în detaliu acest caz”, a spus Doctorul Diaz de la Universitatea din Sao Paulo, Brazilia.

Injectia care previne HIV-ul

Este vorba despre un medicament experimental, Cabotegravir, care injectat o dată la 8 săptămâni poate fi mult mai eficient decât prevenirea cu ajutorul pastilelor pe care un pacient este nevoit să le ia zilnic.

Cabotegravir este prima injecție HIV căreia i-a fost demonstrată eficacitatea, conform studiului. Medicamentul nu a fost încă aprobat de FDA drept tratament pentru prevenirea virusului HIV.

Exit mobile version