• Cazurile de COVID-19 se înmulțesc în România, însă autoritățile îndeamnă la calm.
  • Adrian Marinescu, directorul medical al Institului Matei Balș spune că urmează un val al infectărilor, nu și unul al spitalizărilor.
  • Deși urmează încă două luni de vacanță, medicii spun că este foarte puțin probabil să ne mai confruntăm cu presiune pe secțiile de ATI, așa cum am văzut în valurile delta sau omicron.

Cazurile de COVID-19 se înmulțesc în România, însă autoritățile îndeamnă la calm. Avem o creștere rapidă și semnificativă, dar nu una care să pună probleme sistemului sanitar, spune ministrul Alexandru Rafila.

Pentru a evita presiunea pe spitale, DSP a cerut unităților spitalicești să reactiveze planurile pentru COVID-19.

Adrian Marinescu, directorul medical al Institului Matei Balș spune că urmează un val al infectărilor, nu și unul al spitalizărilor.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Va fi un număr mare de infecții, dar cele mai multe vor însemna forme ușoare care se pot rezolva acasă. E adevărat, trebuie să testăm, trebuie să facem evaluare, dar nu cred că vor fi probleme deosebite pentru că paturile de terapie intesivă nu se vor ocupa, pacienții cu forme severe vor fi într-o minoritate. Cred că lucrurile vor rămâne destul de bine așezate, a spus Andrei Marinescu.

Deși urmează încă două luni de vacanță, medicii spun că este foarte puțin probabil să ne mai confruntăm cu presiune pe secțiile de ATI, așa cum am văzut în valurile delta sau omicron.

În ciuda faptului că specialiștii în sănătate publică așteptau un val mai mare de infectări spre toamnă, medicul Adrian Marinescu spune că dacă trecem de actuala creștere a cazurilor, nu mai putem vorbi de
alt val la toamnă.

Nu cred că am avea cum ca în toamnă să fie o altă creștere importantă. Această creștere va veni în august. Va fi la un moment dat și un vârf sau un platou și o curbă descendentă și lucrurile se vor așeza, a mai adăugat directorul Institutului Matei Balș.

Astăzi, Ministerul Sănătății va prezenta evoluția numărului de cazuri de infectare din ultima săptămână, iar de mâine se revine la raportarea zilnică a cazurilor.