• Avocatul Leslie Lawrenson, de 58 de ani din Marea Britanie și un anti-vaxxer convins, a fost găsit mort în locuința sa din Dorset, din cauza COVID.
  • Cu doar nouă zile înainte, el a postat pe Facebook un clip în care spunea că se bucură că are ocazia să arată că infecția nu este „nimic de care să ne temem”.
  • Partenera sa de viață a spus că bărbatul „a plătit prețul suprem” pentru că a făcut o „greșeală teribilă” în legătură cu vaccinarea.

Leslie Lawrenson a murit de COVID la începutul lunii iulie, iar la vremea respectivă decesul său nu a fost considerat o știre importantă, relatează vineri The Independent.

Cu toate acestea, ziarul Evening Standard a găsit un videoclip pe care avocatul englez l-a postat pe Facebook cu nouă zile înainte să moară, în care spunea că se bucură că s-a infectat cu coronavirus, pentru a putea dovedi că boala nu este atât de gravă și că trebuie doar să avem încredere în sistemul imunitar al corpului.

În imaginile publicate pe Facebook, bărbatul a descris cum a petrecut „șase ore în poziție fetală, încercând să blocheze durerea”.

„Fiecare parte a corpului meu a fost zdruncinată de durere. Febra a crescut incredibil de tare – puteai să prăjești un ou pe mine”, a mai spus el, dar – în ciuda simptomelor grave și a dificultăților de respirație – a spus că nu a vrut să cheme o ambulanță. În schimb „a rezistat”, deoarece nu credea că este în pericol.

„Acestea sunt lucruri pe care trebuie să le suferim, face parte din viață. Trebuie să ai încredere în sistemul tău imunitar. Dacă alternativa este să trăim cu frică, să creăm un Omul Negru, din ceva de care nu este nimic de care să ne fie frică pentru 99,9% dintre noi, trebuie să ne confruntăm cu asta”, a mai spus Leslie Lawrenson.

El a comparat starea sa cu gripa, insistând că virusul nu este cu nimic diferit: „Pericolele potențiale ale administrării injecției experimentale nu merită riscul”. El a adăugat: „Prefer să-mi încerc norocul cu sistemul meu imunitar”.

Partenera lui Leslie Lawrenson: „Mă simt incredibil de proastă. Les a murit inutil”

Amanda Mitchell, în vârstă de 56 de ani, partenera lui Leslie Lawrenson, era și ea grav bolnavă de COVID în același timp, a declarat că a crezut că vaccinurile erau prea „experimentale”.

Ea a declarat pentru BBC Radio 5: „Mă simt incredibil de proastă. Les a murit inutil”.

Amanda Mitchell a spus că partenerul ei, absolvent al Universității Cambridge, a decis să nu se vaccineze cu coronavirus după ce a citit diverse materiale pe rețelele de socializare.

„A fost un lucru zilnic pe care ni l-a spus: ‘Nu trebuie să o faceți, veți fi bine, doar fiți atenți. Este o chestie genetică, o chestie experimentală. Îți bagi ceva în corp care nu a fost testat în amănunt’. Les era foarte educat… așa că, dacă îmi spunea ceva, aveam tendința să îl cred”, a mai spus femeia.

„Les a făcut o greșeală teribilă și a plătit prețul suprem pentru asta”, a spus ea.

Amanda Mitchell a fost internată la spital în aceeași zi în care partenerul ei a murit și a petrecut o săptămână într-o secție COVID.

Ea a spus că s-a simțit prost că și-a pus fiica și fiul mai mare în pericol atunci când au venit să o ajute să aibă grijă de fiul de 11 ani al cuplului.

„Nu am avut timp să mă gândesc: Leslie a fost atât de spălat pe creier de lucrurile pe care le vedea pe YouTube și pe rețelele de socializare”, a spus fiica lui, Carla Hodges.

Amanda Mitchell a spus că va face vaccinul imediat ce medicii o vor declara aptă.