• Autoritățile din Vietnam au raportat primul deces din istorie din cauza Covid-19
  • Țara asiatică avea un record de 99 de zile fără cazuri noi
  • Decesul a survenit la un pacient de 70 de ani, care a contractat virusul în timp ce era tratat pentru o boală de rinichi

Vietnam era una dintre țările care reușise să scape de Covid-19, cu un record de 99 de zile consecutive în care nu mai înregistrase niciun caz nou de infectare. Cu toate acestea, cazurile au reînceput să apară în ultimele zile, iar azi, autoritățile de la Hanoi au raportat primul deces de la începutul pandemiei, relatează AP.

Ministrul Sănătății a declarat că deceseul a survenit la un pacient de 70 de ani, care a contractat virusul în timp ce era tratat pentru o boală de rinichi, la un spital din orașul de coastă Da Nang. La nivelul întregii țări s-au înregistat 93 de cazuri noi în ultima săptămână, majoritatea în spitalul amintit anterior.

Da Nang este o destinație litorală populară printre vietnamezi, iar autoritățile testează pe toată lumea care s-a întors de acolo, de teamă că răspândirea coronavirusului ar putea scăpa de sub control. Totodată, orașul a fost plasat sub carantină începând de marți.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În prezent, alte 6 persoane se află în stare critică, toate cu afecțiuni preexistente.

Înainte de apariția noilor cazuri, Vietnam înregistrase doar 416 cazuri în total.