• Andrei Ando a fost declarat vindecat de COVID-19 la finele lui aprilie.
  • Andrei spune că nici acum nu şi-a recăpătat forţele.
  • Un studiu recent, făcut în Italia pe 143 de pacienţi, arată că 4 din 5 aveau încă simptome, după două luni de la externare.

Andrei Ando este din Arad şi a avut o formă moderată de COVID-19. S-a externat la sfârşitul lui aprilie, după mai bine de două săptămâni de tratament, dar nici acum nu şi-a recăpătat forţele.

Alţi pacienţi care au fost infectaţi se reîntorc la spital pentru că rămân cu leziuni pulmonare. Din cei peste 500 de pacienţi infectaţi trataţi la Timişoara, în jur de 100 au rămas cu probleme de sănătate.

Că boala este una cu bătaie lungă este un fapt confirmat şi de studii. Cel mai recent, făcut în Italia pe 143 de pacienţi, arată că, la două luni de la primele lor simptome date de boala COVID-19, mai mult de jumătate dintre ei au spus că încă simt oboseală, iar în jur de 40 la sută, printre care se află şi pacienţi care au fost intubaţi, au spus că au dificultăţi în respiraţie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

„În perioada internării, noi le-am făcut imagistică, radiografie şi CT şi am constat că există aceste leziuni pulmonare. Odată ce s-au externat ei au continuat să ia anumite medicamente pe care noi le-am recomandat şi i-am chemat la control peste o lună, două. Au început să vină”, a declarat Virgil Musta, medic infecţionist la Spitalul Victor Babeş din Timişoara.

„Am rămas totuşi cu oboseală cronică, cu o lipsă de putere, şi, deşi îmi vine greu să recunosc asta, pentru că sunt un ditamai omul, îmi este foarte greu să desfac o sticlă de suc, de răcoritoare, în rest, mai resimt uneori dureri de spate, şi simt că am o rezistenţă mai scăzută la efort decât înainte”, explică Andrei Ando.