• Farmaciile încep să rămână fără unele suplimente alimentare
  • Unul dintre suplimentele care nu prea se mai găsesc este quercetina

Este Vinerea Neagră la vitamine și suplimente alimentare care susțin imunitatea. Dar nu cum te-ai gândi. Nu scad prețurile, ci stocurile. Quercetin și vitamina D, cele mai recomandate de medici în ultimele luni, încep să se găsească tot mai greu în farmacii.

Asociația Producătorilor nu știe când aprovizionează din nou farmaciile. Medicul de familie Mihaela Năstasă te liniștește însă. Nici nu are rost să cauți suplimentele alimentare dacă nu ți le recomandă doctorul, adaugă Alina Lăcătuș, un medic nutriționist.

Alina Lăcătuș, medic specialist nefrologie și nutriție: „În principiu, dacă sunt doze mari, pot să apară tulburări gastrointestinale. Dacă luăm doze mari de vitamina C pe termen lung, poate să mai ducă în plus la apariția de pietre la rinichi. De principiu, dacă e să luăm în perioada aceasta ideea e să nu depășim dozele zilnice recomandate“.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Mihaela Năstasă, medic de familie: „Conform studiilor, vitamina C, vitamina D, zincul ajută imunitatea organismului, dar asta nu înseamnă că trebuie să luăm că avem sau nu avem nevoie“.

Anamaria Dobrotă, medic infecționist: „Organismul, în general, absoarbe doar cât are nevoie și restul este eliminat. Dar totuși, ca să eliminăm acel preparat pe care l-am înghițit, trebuie să fie procesat de organism și asta înseamnă că putem să avem și efecte adverse în urma procesării acelui preparat.“