• Prof. dr. Virgil Păunescu a fost invitatul lui Vlad Craioveanu, marți seara, în cadrul emisiunii „Ochii pe mine!”
  • Virgil Păunescu: „S-ar putea și peste 3-4 ani să fim în aceeași situație dacă nu ne grăbim să închidem acest cerc”
  • Virgil Păunescu: ,,Dacă nu terminăm până în toamnă o vaccinare, măcar pentru 70% -80% din populație, vă spun că vor începe să iasă de sub imunizare cei vaccinați în prima linie”

Profesorul dr. Virgil Păunescu a discutat cu Vlad Craioveanu despre vaccinare, despre educație și cercetare, dar mai ales despre modul în care se va reuși imunizarea în masă.

„Acum că avem vaccinul, cred că singurul lucru care a mai rămas să-l facem ca lumea este comunicarea, dar și organizarea. (…) Toate lucrurile ar trebui să pornească de la educație și cercetare. Dezvoltarea economică a unui stat se bazează pe saltul tehnologic, pe cercetare care cercetare se bazează pe calitatea învățământului,” crede prof. dr. Virgil Păunescu.

Prof. dr. Virgil Păunescu: „Orice resursă în plus ar grăbi acest proces de vaccinare”

Invitatul lui Vlad Craioveanu argumentează motivul pentru care susține că procesul de vaccinare ar trebui grăbit.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Ținând cont de faptul că producătorii au fost cei care au spus că acest vaccin are o durată de memorie imună de circa un an de zile, trebuie să ne grăbim să vaccinăm populația cât mai repede, pentru că altfel vom fi în situația în care nu vom termina de vaccinat toată populația sau, mă rog, 60-70% din populație și primii vaccinați vor ieși de sub imunitate și vor începe din nou să se îmbolnăvească.”

„Sunt absolut sigur că orice resursă în plus ar grăbi acest proces. (…) Dacă nu terminăm până în toamnă o vaccinare măcar pentru 70% -80% din populație, vă spun că vor începe să iasă de sub imunizare cei vaccinați în prima linie și nu vom reuși să închidem acest cerc și să închidem pandemia și o să ne tot învârtim în jurul cozii.”

Prof. dr. Virgil Păunescu: „S-ar putea și peste 3-4 ani să fim în aceeași situație”

„Știu că există foarte multe îndoieli și întrebări fără răspuns legate de acest vaccin care s-a făcut într-un timp record de 8-9 luni de zile, dar nu avem alternativă. (…) Nu există soluție pentru noi și copiii noștri de a întrerupe această pandemie care altfel s-ar putea să dureze mai mult decât intuim noi. S-ar putea și peste 3-4 ani să fim în aceeași situație dacă nu ne grăbim să închidem acest cerc,” a spus prof. dr. Virgil Păunescu.