Autoritățile din Marea Britanie trag un semnal de alarmă: Virozele au provocat mai multe decese în rândul copiilor decât COVID-19

  • Autoritățile din Marea Britanie au emis un avertisment.
  • Eliminarea restricțiilor a dus la creșterea numărului de viroze în rândul copiilor.
  • În prima săptămână din luna Iulie a fost înregistrată o creștere a cazurilor de la 0,1% cât era cu două luni în urmă, la 3,4%.

După ce Marea Britanie a scăpat de restricții, a crescut numărul virozelor în rândul copiilor. Asta o arată o statistică publicată de Serviciul de Sănătate Publică din Marea Britanie.

În prima săptămână din luna Iulie a fost înregistrată o creștere a cazurilor de la 0,1% cât era cu două luni în urmă, la 3,4%. În plus, potrivit datelor oferite de către Serviciul de Sănătate Publică, de la relaxarea restricțiilor, virozele au înregistrat mai multe cazuri de deces decât COVID-ul în rândul copiilor mici. Și SUA sau Noua Zeelandă se confruntă cu această problemă și în general toate țările care au relaxat măsurile.

Epidemiologii britanici spun ca trebuie să fim pregătiți pentru o epidemie de gripă semnificativă la sfârștiul acestui an. În acest sens, autoritățile medicale britanice au emis deja un avertisment. Mai mult, ei preconizează că între 20% și 50% dintre cazuri vor avea nevoie de spitalizare.