• O „febră misterioasă“ se răspândește în India.
  • Cel puțin 50 de oameni au murit, majoritatea fiind copii.
  • Medicii din câteva dintre districtele afectate cred că o infecție virală transmisă de țânțari ar putea fi principala cauză a deceselor.

De mai bine de o săptămână, copiii din mai multe regiuni din Uttar Pradesh, din nordul Indiei, se trezesc cu febră mare și transpirație excesivă, scrie BBC.

Mulți dintre ei s-au plâns de dureri articulare, dureri de cap, deshidratare și greață. În unele cazuri, au apărut erupții cutanate pe picioare și brațe.

Cel puțin 50 de persoane, majoritatea copii, au murit de febră, iar câteva sute au fost internate în spital. Niciunul dintre morți nu a fost testat pozitiv pentru Covid-19.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Decesele din Uttar Pradesh au provocat o avalanșă de titluri alarmante, care au stârnit panică, despre o „febră misterioasă“ care se răspândește în țările din cel mai populat stat din India.

Medicii din câteva dintre districtele afectate – Agra, Mathura, Mainpuri, Etah, Kasganj și Firozabad – cred că dengue, o infecție virală transmisă de țânțari, ar putea fi principala cauză a deceselor.