• Virusolog italian: Nu este adevărat că vaccinul favorizează mutațiile coronavirusului
  • Virusolog italian: O persoană nevaccinată are cu 14 mai multe șanse să ajungă la terapie intensivă decât una vaccinată
  • Virusolog italian: Masca, distanța și igiena rămân fundamentale

Virusologul italian Fabrizio Pregliasco spune că și persoanele vaccinate se pot infecta cu noul coronavirus, însă încărcătura virală va fi mai mică și va avea o perioadă de contagiune mult mai scurtă, decât în cazul unei persoane nevaccinate, scrie Corriere della Sera.

”Mai simplu spus: un vaccinat infectează de douăzeci de ori mai puțin decât un nevaccinat. Deci, din nou, beneficiul se vede în statistica generală, nu vom înțelege asta dacă ne uităm la un singur caz. Și atunci care este alternativa la vaccinare, să nu faci nimic? Dacă da, zboară în România!”, a transmis profesorul.

Totodată, specialistul spune că nu este adevărat că vaccinul favorizează mutațiile coronavirusului.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Fabrizio Pregliasco: „Se știe că persoanele vaccinate riscă oricum să contracteze boala”

„Se știe că vaccinul nu este panaceul, se știe că nu protejează 100% de virus, se știe că persoanele vaccinate riscă oricum să contracteze boala, uneori grav. Știm însă și că după două doze protecția împotriva Covid este de 80%, dar scade după 6 luni la 55%, motiv pentru care este necesară o a treia doză. Puterea vaccinului e arătată de statistici: o persoană nevaccinată are cu 14 mai multe șanse să ajungă la terapie intensivă decât una vaccinată. Nu mi se pare „avantaj” deloc mic”, mai spune Pregliasco.

Profesorul Fabrizio Pregliasco este președintele Asociației Naționale de Asistență Publică, cel mai mare organism al voluntarilor din sănătate din Italia.