• Virusul gripal crește riscul de deces pentru pacienții cu SARS-CoV-2
  • În Marea Britanie, 43% din pacienții cu COVID-19 și cu gripă au murit
  • În rândul pacienților infectați doar cu coronavirus, rata de mortalitate a fost de 27%
  • În România a început vaccinarea antigripală a persoanelor din categoriile de risc

Ți se tot spune în ultimul timp că e important să te vaccinezi antigripal,
pentru că te va proteja și de coronavirus. Acum, apar și date concrete din Marea Britanie, care te vor ajuta să înțelegi de ce e bine să lupți măcar cu unul dintre virusuri.

Conform unui studiu făcut la începutul pandemiei în Marea Britanie, din 58 de pacienți a reieșit o rată de mortalitate de 43%, în cazul celor care aveau și COVID și gripă și o rată de doar 26% în cazul celor care avea doar gripă. În momentul în care organismul este atacat și de virusul gripal și de COVID vorbim despre un dublu impact asupra sistemului imunitar. Ambele virusuri atacă foarte grav plămânii și ne slăbesc organismul.

A început campania de vaccinare antigripală. La Ministerul Sănătății au ajuns 330.000 de doze, care au plecat către DSP-uri. Vaccinul a ajuns și în farmacii, dar este bine să întrebăm medicul de familie înainte și să vedem când este bine să facem acest vaccin. El costă în jur de 50 de lei în farmacii, se găsește și cel intranazal, care costă în jur de 100 de lei. Există niște grupe prioritare care vor primi acest vaccin.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE