• Vitamina D poate diminua starea de oboseală a pacienților cu cancer.
  • Vitamina D este prezentă în multe alimente.
  • În România există peste 100 de centre de îngrijire paliativă.

Vitamina D consumată de pacienții bolnavi de cancer poate reduce starea de oboseală și scade nevoia de medicamente opioide. Asta arată un nou studiu al cercetătorilor de la Institutul Karolinska din Suedia.

Daniela Moșoiu, medic la HOSPICE Casa Speranței: „Vitaminele, ele sunt ca un fel de substanțe care ajută procesele normale din organism să se desfășoare cât mai firesc. Sunt anumite vitamine care s-ar putea să interfereze cu tratamentul oncologic și nu sunt indicate, sunt unele pe care le dăm pentru că, de fapt, ajută la eliberarea de energie”

Medicul spune că este important ca oamenii să facă mișcare, chiar și atunci când suferă de boli grave.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Daniela Moșoiu, medic la HOSPICE Casa Speranței: „Mișcarea este un element cheie. Luăm vitamina și să se rezolve. Poate că vedem noi dureri foarte complexe, dar aici de obicei nu fac o mare ameliorare aceste vitamine”

Nutriționistul Mihaela Bilic spune că vitamina D este esențială pentru fixarea calciului în oase și funcționarea hormonală.

Dincolo de alimentație, vitamina este produsă și în piele, sub acțiunea razelor soarelui.POZA OAMENI CU OCHELARI DE

Mihaela Bilic, medic nutriționist: „Alimentația noastră modernă ar trebui să aducă suficient de multă vitamina D pentru că este prezentă mai ales în produsele de origine animală, în grăsimea de origine animală, culmea este că asistăm așa, din punct de vedere statistic, la o carență de vitamina D la majoritatea populației”

Este important pentru sănătatea ta să ai o dietă echilibrată. Vitamina D menține puternic și sistemul imunitar. O găsești, printre altele, în grăsimea animală, lactate, pește, ficat de pui și ouă.