• Vlad se pregăteşte de cursa de 620 de km ca să ajute copiii bolnavi de cancer.
  • Vlad vrea să strângă 600.000 de lei pentru ca 100 de copii să primească burse şcolare.
  • Poți dona 2 euro pe lună prin SMS la 8844, cu textul MAGIC.

Ţi-l prezint pe Vlad Pop, tânărul care trăieşte să ajute pe alţii. Prin Asociaţia Magic pe care o reprezintă, Vlad vrea să pornească într-o cursă umanitară de 620 de km. Vrea să alerge de la Cluj la Constanţa, pentru a ajuta 100 de copii bolnavi de cancer să se întoarcă după chimioterapie din nou la şcoală. Speră să strângă 600.000 de lei, iar pentru asta se antrezează zilnic în frig, dezbrăcat, face duşuri reci şi sesiuni de scufundări în apă cu gheaţă ca să îşi crească imunitatea.

Dacă vrei să ajuţi şi tu copiii bolnavi de cancer o poţi face dacă trimiţi un simplu SMS cu textul MAGIC la 8844. Aşa donezi 2 euro pe lună.

Vlad Pop, Asociaţia Magic: „Durerea şi efortul meu cred că merită pentru aceşti copilaşi şi alături de alţi sportivi vom parcuge această distanţă. Este o competiţie liberă, fiecare îşi face propriile reguli, dar eu încerc să fac o simulare a competiţiei de la Oceanul Arctic, să fiu cât mai independent, să îmi trag în sania de 30 de km tot de îmi trebuie legat de mâncare, odihnă, echipament, astfel încât să nu stau la cabane sau să mă opresc să mănânc la restante, ci să dorm afară şi să mănânc astfel încât să duc la sfârşit această cursă.”

Vasile are 21 de ani şi este unul dintre tinerii care au beneficiat deja de o bursă de studiu. Dacă nu era ajutat de Vlad prin Asociaţia Magic, ar fi abandonat studiile. Acum însă învaţă pentru visul său de a deveni medic chirurg.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Vasile Derevlean, beneficiar bursă: „Am fost beneficiarul bursei timp de un an şi pot spune că mi-a oferit un confort din punct de vedere financiar şi o motivaţie în plus de a realiza ceea ce îmi propun. Eu sunt acum în anul doi la medicină.”