• Azi au fost anunțate 4.818 cazuri noi COVID-19
  • 1.495 de persoane sunt internate la ATI
  • 172 de oameni au decedat
  • Vlad Voiculescu: Să fim responsabili!

Spitalele din România nu mai fac față cazurilor de COVID. Tot mai multe persoane ajung la spital în stare gravă. Sunt aproape 1.500 de persoane la ATI din cele 13.800 de persoane internate în spitale cu COVID. 172 din pacate au pierdut lupta cu virusul.

Există și o veste bună. Numărul cazurilor zilnice este în scădere, sub 5.000 la bilanțul de azi. Cifrele nu au mai urcat până la 6.000 săptămâna asta. Ministrul Sănătății spune că situația din spitale este critică și a certat televiziunile care îndeamnă oamenii să se trateze singuri acasă. Vlad Voiculescu nu a spus însă și care sunt acele televiziuni.

„Situația este în continuare critică. E necesar ca toată lumea să păstreze toate regulile, e necesar ca toată lumea să facă eforturi și aici mă gândesc și la dumneavoastră. Vad câteva microfoane de la televiziuni care împrăștie, contribuie la anumite.. Și eu spun cu subiect și predicat că ar trebui să fim cu toții responsabili. Sunt câteva televiziuni care promovează ideea că oamenii ar trebui să se trateze singuri acasă, să rămână acasă pentru că oxigenul le face rău”, a spus Vlad Voiculescu.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Preoţii vor putea să intre la ATI, la fel şi aparținătorii pacienților cu COVID aflați în stare gravă, a mai anunțat ministrul Sănătății azi.