• Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, preferă aplicarea unor sancţiuni mai dure în Capitală.
  • Voiculescu susține că a văzut destule locuri în Capitală unde nu sunt respectate regulile de protecţie împotriva Covid-19.
  • Aceste locuri să fie închise temporar, înainte de a fi închise şcolile, spune oficialul.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, cere o nouă înăsprire a măsurilor anti-coronavirus în Bucureşti, după ce a sesizat că în multe locuri regulile nu mai sunt respectate.

„Cred că trebuie să fim precauţi (…). Am avut astăzi (vineri, n. red.) o discuţie din nou cu domnul ministru Bode – personal, mergând prin oraş, atunci când pot să fac lucrul ăsta, am observat că sunt destule locuri aici, în Capitală, unde nu sunt respectate regulile”, a spus Voiculescu la Parlament.

Ministrul Sănătății a precizat că preferă închiderea temporară a unor locuri care nu respectă regulile anti-coronavirus și nu a şcolilor.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

„Aş prefera să închidem temporar câteva locuri în care nu se respectă regulile, înainte să închidem şcolile. Aş prefera să fie respectate regulile. Aş prefera sancţiuni mai dure, aceasta este preferinţa mea ca ministru al Sănătăţii şi preferinţa mea ca cetăţean”, a adăugat ministrul Sănătății.

Voiculescu: „Nu putem exclude un al treilea val”

De asemenea, Vlad Voiculescu a mai spus că nu poate exclude un al treilea val al pandemiei.

„Pe de o parte, noi nu suntem Ministerul COVID-19, ci Ministerul Sănătăţii, aşa încât ne pregătim în acest moment să revizuim fluxurile din mai multe spitale care tratează pacienţi COVID, tocmai că există şi alţi pacienţi cu alte patologii care au nevoie de asistenţă medicală. Revizuim acum, împreună cu toate DSP-urile din ţară şi cu toate spitalele, aceste fluxuri în aşa fel încât spitalele să poate să ajute atât pacienţi cu COVID-19, cât şi pacienţi cu alte suferinţe. Dar, până una alta, nu putem exclude un alt treilea val. Asta înseamnă că păstrăm capacităţi care acum sunt libere în spitale tocmai pentru a avea posibilitatea să îngrijim pacienţi dacă va fi”, a completat Voiculescu.