Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spune despre a doua etapă a vaccinării că va fi limitată la persoanele vârstnice, la cele cu boli cronice şi la personalul „esenţial”. Mai mult, ministrul nu a exclus vaccinările pe timp de noapte.

Voiculescu a precizat că în etapa a doua este vorba despre trei categorii de persoane care vor fi vaccinate: persoanele vârstnice, cele cu boli cronice şi personalul esenţial.

Este o discuţie, foarte multe categorii profesionale argumentează că munca lor este esenţială, dar trebuie să existe o limitare pentru că avem nevoie să ne vaccinăm bunicii şi pe cei cu boli cronice. Dacă vom vaccina bancherii, îi vom vaccina, în acelaşi timp, şi pe cei care vând în pieţe, pentru că din punct de vedere medical intră în aceeaşi categorie. Trebuie să limităm accesul la vaccinare la persoanele fără de care statul nu poate funcţiona, este filosofia din etapă a doua”, a afirmat ministrul.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Întrebat dacă vaccinările s-ar putea face şi noaptea, Voiculescu a spus că în aceast moment nu se pune problema, deoarece principala problemă este disponibilitatea vaccinului.

Dacă vom avea foarte mult vaccin, evident că interesul nostru este să vaccinăm cât mai repede cât mai mulţi oameni. Dacă pentru asta va trebui să lucrăm pe timpul nopţii, sunt convins că se vor găsi oameni”, a afirmat ministrul.