• Voichița Lăzureanu a fost invitată în cadrul emisiunii Marius Tucă Show
  • Medicul a vorbit despre gestionarea pandemiei în ultimul an, dar și ce ar face diferit
  • Voichița Lăzureanu: „Adevărul nu îl deține nimeni”

Ar fi nedrept să spunem că n-au făcut nimic în viața lor. Ceva-ceva tot au făcut. Au dat din coate și s-au cocoțat în cele mai importante funcții din stat, de unde își iau lefurile alea colosale pe care le plătim noi toți. De aici, au închis business-uri, au impus restricții, au scos în stradă poliție și jandarmerie și ne-au făcut să ne simțim ca niște potențiali infractori, ne-au amanetat libertatea. Ce bine, însă că, iată, în final, aseară, imensa mămăligă a restricțiilor abuzive le-a explodat în față, cu mască cu tot.  

Medicul Voichița Lăzureanu a vorbit despre înțelepciune și psihoză în gestionarea pandemiei. La Marius Tucă Show.

Care e logica după care se ghidează autoritățile (care-or fi ele) atunci când iau deciziile pe care le iau? E Timișoara un model de urmat, în condițiile în care, iată, rata infectărilor a crescut, cu toate măsurile lor cu tot?

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Vă așteptați să se întâmple asta?

Voichia Lăzureanu: „Da, ne așteptam, a trecut un an și o lună de când la Timișoara a fost prima pacientă cu Covid. Lumea a înțeles că urmează ceva urât. Nu au fost foarte bune aceste măsuri. Uite, am ajuns la valul 3 care este cel mai greu din ce am văzut până acum. Adevărul nu îl deține nimeni. Adevărul se schimbă, nu am știu cu ce ne confruntăm.”

Ce ați face dacă ați avea putere de decizie în ceea ce privește pandemia?

Voichița Lăzureanu: „Aș deschide școlile, i-aș testa și în spitale și în școli. Nu este greu. Aș crește capacitatea de vaccinare. Aș încerca să aduc doze de vaccin si aș relaxa ușor-ușor restricții acestea nefondate. Până și la restaurant poți testa înainte ca omul să intre înăuntru.”

“Eu simptomatic / Tu asimptomatică / Eu ard pentru tine / Tu nu ai temperatură”. Marius Tucă Show.