• Oamenii care vorbesc în exces sunt etichetați „vorbitori compulsivi” și „perseverenți”. Vorbirea poate fi o trăsătură de personalitate.
  • Oamenii care suferă de anxietate „își fac griji pentru tot: ce au greșit, ce ar trebui să se întâmple în continuare, care este decizia care trebuie luată”.
  • Unii autisti sunt nonverbali, dar altii pot fi foarte vorbăreți. „Interacțiunile sociale tipice dintre indivizii neurotipici sunt mai dificile pentru persoanele cu autism”.

Vorbitul fără oprire ar putea fi o trăsătură de personalitate, dar poate proveni și din ADHD, autism, tulburare de anxietate generalizată și tulburare bipolară, scrie The Washington Post.

Oamenii care vorbesc în exces sunt etichetați „vorbitori compulsivi” și „perseverenți”. Vorbirea poate fi o trăsătură de personalitate, dar uneori, a vorbi mult poate proveni din afecțiuni de sănătate precum tulburarea de deficit de atenție/hiperactivitate (ADHD), autismul, tulburarea de anxietate generalizată și tulburarea bipolar.

Ce probleme de sănătate poți avea

ADHD, o condiție de neurodezvoltare, include simptome precum neatenția, hiperactivitatea și impulsivitatea.

Recomandări

CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
TRUMP ÎL ACUZĂ PE BIDEN
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.

Nu toți cei cu ADHD vorbesc mult, dar printre cei care o fac, „impulsivitatea este la baza acestui lucru”, a spus L. Eugene Arnold, psihiatru și expert rezident la „Copii și adulți cu tulburare de deficit de atenție/hiperactivitate” (CHADD) , un grup de educație și advocacy pentru ADHD. „Au tendința de a acționa impulsiv, de a vorbi impulsiv și de a gândi impulsiv.”

Persoanele cu autism sunt, de asemenea, înțelese greșit, a spus Andy Shih, director științific la Autism Speaks, o organizație de advocacy care sponsorizează cercetarea în autism. Nu este întotdeauna evident că cineva are autism, care este adesea marcat de dificultăți de comunicare socială și subiecte de interes restrânse.

Unii autisti sunt nonverbali, dar altii pot fi foarte vorbăreți. „Interacțiunile sociale tipice dintre indivizii neurotipici sunt mai dificile pentru persoanele cu autism”, a spus Shih.

Anxietatea te face să vorbești mult

Tulburarea de anxietate generalizată apare ca îngrijorare persistentă, excesivă, care interferează cu viața de zi cu zi.

Oamenii care suferă de aceasta „își fac griji pentru tot: ce au greșit, ce ar trebui să se întâmple în continuare, care este decizia care trebuie luată”, a spus Christian Kohler, profesor de psihiatrie la Universitatea din Pennsylvania Perelman School of Medicine. „Aceștia sunt oameni care pot fi foarte pronunțați și au întotdeauna nevoie de feedback.”

Citește și: