• Fermierii apelează la măsuri severe din cauza pandemiei de Covid-19
  • Un fermier din Minnesota a introdus dioxid de carbon prin sistemul de ventilație al hambarului, scrie New York Times.
  • din cauza măsurilor de distanţare socială şi a închiderii unor abatoare de importanţă majoră nu mai au cui să livreze animalele.

Purceii au devenit victimele crizei coronavirusului. Toto mai mulți fermieri din America sunt obligați să-și sacrifice animalele. Unii își gazează porcii, iar alții îi împușcă scrie The New York Times.

„Sunt fermieri care nu își pot termina propozițiile atunci când vorbesc despre ceea ce au făcut”, povestește Greg Boerboom, un fermier.

„Această criză îi va alunga pe oameni din agricultură. Vor fi sinucideri în America rurală.” adaugă fermierul.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Luna trecută, senatorul Chuck Grassley și alți lideri politici au solicitat grupului de lucru responsabil pe pandemia Covid-19, al Casei Albe, să ofere resurse pentru sănătatea mintală a fermierilor, cât și compensații pentru porcii pe care au fost nevoiți să-i ucidă.

Producătorii de carne spun că în următoarele săptămâni ar putea fi sacrificați 600.000 de porci. Doar în Minnesota, aproximativ 90.000 de porci au fost uciși de când au fost închise mai multe abatoare din cauza coronavirusului. Totodată, din acest motiv se va limita aprovizionarea magazinelor.

Sursa foto: Profimedia