• Obiectele din plastic din casa ta conțin substanțe toxice
  • Substanțele toxice din plastic le regăsești în șampoane, detergenți, haine

Zilnic folosești obiecte care sunt fabricate din plastic, dar trebuie să știi că ele conțin substanțe toxice, nocive mai ales pentru cei mici.

Le găsești în jucării, creme, ambalaje și chiar mâncare. Cătălina Buia are 30 de ani și locuiește în Sibiu. Este o mamă devotată care are grijă de sănătatea celor doi copii: Andrei și Vlad. Atunci când merge la cumpărături, acordă o atenție sporită produselor pe care le pune în coș.

„Încerc mereu să am grijă la ce cumpăr, aleg mereu alimente sau produse bio și mai ales, jucării din materiale organice. Copiii când sunt mici au tendința să bage în gură tot ce au în preajmă și noi ca părinți trebuie să avem grijă de sănătatea lor”, spune Cătălina Buia.

Medicul pediatru, Doina Pleșca, îți spune cum reduci expunerea copiilor la astfel de produse.

„Prin contact. Fie cu anumite jucării, fie cu unele alimente care au fost păstrate în plastice, congelate. Deci o ingestie prin înghițire, fie eventual să existe în mediul ambiental acești produși și să fie inhalați. Fie pur și simplu, în contact direct cu pielea”, explică Doina Pleșca, pediatru.

Să știi că riscuri există și pentru tine, ca adult. De-a lungul anilor, aceste substanțe au fost legate de infertilitate, astm, cancer sau diabet.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN