• Ziua Mondială a Sănătății este marcată azi de lupta împotriva virusului care a scos la iveală multe vulnerabilități ale sistemelor de sănătate din lume
  • Aproape 800 de milioane de persoane cheltuie puțin peste 10% din bugetele lor pe îngrijiri medicale proprii, un copil bolnav sau alt membru al familiei
  • Peste 60% dintre persoanele care trăiesc în anumite țări nu au acces la servicii esențiale de sănătate

De aproape un an Planeta se luptă cu pandemia de Covid-19. Și sănătatea a devenit obiectivul principal.

Ziua Mondială a Sănătății este marcată azi de lupta împotriva virusului care a scos la iveală multe vulnerabilități ale sistemelor de sănătate din lume.

Organizația Mondială a Sănătății constata că aproape 800 de milioane de persoane cheltuie puțin peste 10% din bugetele lor pe îngrijiri medicale proprii, un copil bolnav sau alt membru al familiei. Și tot OMS spune că pentru prima dată în 20 de ani, se preconizează că sărăcia globală va crește.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Pe de altă parte, peste 60% dintre persoanele care trăiesc în anumite țări nu au acces la servicii esențiale de sănătate.

De altfel aproape un miliard de oameni trăiesc, chiar și în 2021 în suburbii sau cartiere sărace ale orașelor în care transmiterea bolilor este posibilă din cauza igienei precare.

Azi, la 71 de ani de la înființarea Zilei Mondiale a Sănătății ai un tablou care nu e pictat în culori calde. Iar tu, cel care îngrijești sau te îngrijești de sănătate poți face ca lucrurile să se schimbe. Educă-te și implică-te în fiecare zi.