• Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace
  • Irina a început să joace handbal în clasa I, după ce a urmărit-o pe sora ei jucând
  • Ana face sport zilnic. A prins drag de sport de la părinții ei

Astăzi este Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace. Ar trebui să facem sport în fiecare zi, dar de cele mai multe ori spunem că nu avem timp. Asta ne-ar ajuta și să vedem viața cu alți ochi.

Mai mulți jurnaliști Aleph News au povești inedite despre sport. De exemplu, Irina Ursu, de la Știu, a fost handbalistă. A ales sportul acesta ca să lase în urmă latura ei vulcanică și să învețe cum să lupte până la capăt, dar să fie și fair-play.

„Am fost singura din echipa mea care a luat cartonaș roșu direct pentru că am lovit o jucătoare care venea pe contraatac. M-a disciplinat. M-a învățat că de multe ori, disciplina bate talentul”, a spus Irina.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Și Ana-Maria Rus are sportul în vene. Vine dintr-o familie care iubește mișcarea, așa că zilnic, înainte să vină la știri, își întinde salteluța și face exercițiile.

„Sportul are un impact foarte mare, atât asupra fizicului, cât și asupra psihicului. Pentru mine acum, sportul înseamnă viață, înseamnă sănătate pentru că eu am și o problemă la coloană și asta mă face pe mine să mă simt bine și să fiu sănătoasă în continuare”, susține Ana.