• Un angajat al clubului Dinamo a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus
  • Justin Ştefan, secretarul general al LPF, a spus că deocamdată meciul de sâmbătă, cu Chindia, este suspendat
  • Până la 1 iulie, meciurile din România se vor juca fără spectatori

UPDATE: LPF a comunicat oficial că meciul de sâmbătă, dintre Dinamo și Chindia este anulat.

„Liga Profesionistă de Fotbal ține să informeze că astăzi, 11.06.2020, la ora 10:39, persoana responsabilă cu verificarea respectării prevederilor Ordinului comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății nr. 601/971/2020 din cadrul clubului FC DINAMO 1948 București ne-a transmis faptul că o persoană din cadrul clubului a fost depistată pozitiv la cea de a patra testare COVID 19.

Având în vedere prevederile legale și regulamentare este necesară păstrarea anonimatului acestei persoane.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
VIN ALEGERILE, CUM VOTEAZĂ TINERII?

Liga Profesionistă de Fotbal va respecta prevederile legale stabilite de ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului si Ministerul Sănătății și până la finalizarea anchetei epidemiologice în acest caz, va opri desfășurarea meciurilor care implică clubul FC Dinamo 1948 București”

Știre inițială

A mai rămas o zi până la reluarea fotbalului în România şi a apărut primul caz de coronavirus în Liga 1. Miercuri, 10 iunie, clubul Dinamo a efectuat a patra rundă de testare pentru coronavirus. Jucătorii, staff-ul medical şi tehnic au ieşit negativi, însă un angajat al clubului a fost diagnosticat pozitiv. Justin Ştefan, secretarul general al LPF, a spus, pentru Mediafax, că se va deschide o anchetă epidemioligică. Dinamo avea programat sâmbătă, 13 iunie, de la ora 20:00, primul meci, de la reluarea fotbalului, cu Chindia Târgovişte.

„Doar persoanele din cadrul DSP vor stabili cu exactitate cine a intrat în contact cu persoana testată pozitiv, iar contacţii acesteia vor intra în izolare timp de 14 zile.

Dinamo va fi oprită de la meciuri până la momentul finalizării anchetei epidemiologice. Dacă se termină ancheta până la data startului meciului cu Chindia, se va juca, altfel, dacă nu se finalizează, meciul este oprit”, a spus Justin Ştefan, pentru Mediafax.

Fără spectatori la meciurile din România, până la 1 iulie

Urmează o altă perioadă de două săptămâni în care se va evalua modalitatea implementării protocoalelor autorităţilor statului, urmează alte două săptămâni în care Guvernul va analiza noi măsuri de relaxare şi în funcţie de această chestiune se va decide după data de 1 iulie. În acelaşi timp, premierul mi-a transmis foarte clar că nu se joacă cu astfel de lucruri şi că va fi o decizie analizată cu mare atenţie şi urmăreşte cu mare interes şi Germania. A spus că îi apreciează foarte mult pe cei de acolo, cum au gestionat lucrurile şi că au fost foarte responsabili, motiv pentru care cred că în măsura în care lucrurile se vor relaxa în Germania există şanse să se relaxaze şi în România”, a mai spus Justin Ştefan.