• Ahmad Ahmad, liderul Confederației Africane de Fotbal, a fost suspendat pentru 5 ani
  • Acesta a organizat un pelerinaj pe banii organizației
  • Alte probleme financiare au fost scoase la iveală

Liderul fotbalului african, Ahmad Ahmad a primit o interdicție pe 5 ani, după ce o anchetă de etică a fost pornită de FIFA. Acesta este președintele Confederației Africane de Fotbal (CAF) și a intenționat să candideze pentru a fi reales în martie 2021, scrie Al Jazeera.

Într-un comunicat emis luni, FIFA a anunțat că în cadrul Comisiei Independentă de Etică, Ahmad a fost găsit vinovat de dare și luare de foloase necuvenite și deturnare de fonduri.

„Sancțiunea prevede interzicerea oricărei activități legată de fotbal (administrativă, sportivă sau de orice altă natură) atât la nivel național cât și internațional pentru cinci ani”, se arată în comunicat. Ahmad a fost de asemenea amendat cu 220.000 de dolari.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Investigația privitoare la conduita domnului Ahmad în funcția de președinte al CAF în perioada 2017 – 2019 a scos la iveală probleme de conducere, inclusiv organizarea și finanțarea unui pelerinaj la Mecca, implicarea în relațiile contractuale ale CAF cu Tactical Steel, o companie de echipamente sportive, pe lângă alte activități”, se mai arată în comunicat.

CAF ar fi plătit 100.000 de dolari pentru 18 persoane, inclusiv Ahmad și șefii unor state membre în cadrul Federației celor 54 de state membre. Cei 18 au călătorit la Umrah, în Saudi Arabia.

Alegerile CAF sunt programate pentru 12 martie 2021, în Rabat, Maroc.