A început Turul României. A 54-a ediție a luat startul la Timișoara

  • Turul României la ciclism a început cu cursa-prolog, în care concurenţii au pedalat 3,6 km
  • La start s-au aliniat 11 echipe din şapte ţări, care vor parcurge 700 de km
  • Turul României este cea mai importantă competiție ciclistă din țară

Încet-încet, ne punem pe roți. La Timișoara a început ieri a 53-a ediție a Turului României la ciclism. Ocazie pentru pasionați să privească amar la cât de puține se fac la noi în țară pentru acest sport.

Tibor Lorincz e designer de interior, iar în timpul liber face plimbări cu bicicleta.
E dezamăgit de infrastructura pe care o are dispoziţie.

Şi și-ar dori ca autorităţile să facă mai mult pentru încurajarea mersului pe două roţi.

„Sunt biciclist, am şi concurat în perioada tinereţii. Din păcate, în Timişoara, încă e periculos. Eu lucrez la Şag, mergeam o perioadă cu bicicleta, dar pe drumurile astea, fără piste de biciclete, fără oameni care să conştientietizeze că ar trebui să aibă grijă de biciclişti, e foarte greu”, a spus Tibor Lorincz.

„În mod special îmi place ciclismul şi iubesc sportul pe două roţi. Înseamnă foarte mult pentru Timişoara, păcat că e situaţia de acum, cu criza sanitară”, a declarat un spectator al Turului.

Oamenii simțeau nevoia unor astfel de evenimente, mai ales acum, după luni întregi de stat în casă.

„Este o ediţie foarte frumoasă, străbate mare parte din ţară, propune un traseu spectaculos. Avem 11 echipe la start, circa 80 de sportivi în competiţie şi ne bucurăm foarte mult că am putut să pornim de la Timişoara, un oraş pe care nu l-am mai vizitat de peste 50 de ani”, a explicat Traian Goga, secretar general la Federația Română de Ciclism.