• Paolo Rossi a murit la 64 de ani de o boală incurabilă
  • În 1982, Paolo Rossi a ieșit campion mondial și a câștigat Balonul de Aur

Fostul mare atacant italian Paolo Rossi, cel care a condus naţionala Italiei, în 1982, la câştigarea Campionatului Mondial din 1982 înscriind şase goluri, a murit la vârsta de 64 de ani.

Vestea a venit în toiul nopţii din partea soţiei sale, Federica Cappelletti, care a publicat pe Instagram mesajul „Pentru totdeauna”, alături de o fotografie a ei cu Paolo Rossi.

Simultan, directorul adjunct al RaiSport, Enrico Varriale, a anunţat dispariţia lui „Pablito”: „O veste foarte tristă, ne-a lăsat un om de neuitat, care ne-a făcut să ne îndrăgostim cu toţii în acea vară a lui ’82”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Presa italiană scrie că fostul atacant Paolo Rossi suferea de o boală incurabilă.

Paolo Rossi, născut în 23 septembrie 1956, la Prato, este un fost jucător italian de fotbal. În 1982 a condus naţionala Italiei către câştigarea Campionatului Mondial înscriind şase goluri, primind Balonul de Aur.

Este unul din cei trei jucători care au câştigat de-a lungul timpului toate cele trei trofee acordate în cadrul unui Campionat Mondial (Gheata de Aur-golgeter-ul competiţiei, Balonul de Aur – cel mai bun jucător şi Cupa Mondială), alături de Garrincha în 1962 şi Mario Kempes în 1978.

Noi avem amintiri fericite cu Rossi. Romania e prima echipa care a invins acea Italie campioana mondiala. Se intampla in 1983, cand Romania lui Lucescu a lasat Italia acasa si a ajuns in primele opt din Europa.