A murit Gianluca Vialli, la 58 de ani. Fostul fotbalist era bolnav de cancer

BOLOGNA, ITALY, JUNE 04: Gianluca Vialli, head of the Italian team's delegation, sings the national anthem before the start of the UEFA Nations League football match between Italy and Germany at the Stadio Renato Dall'Ara in Bologna, Italy, on June 04, 2022. Isabella Bonotto / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Gianluca Vialli, fostul atacant al celor de la Chelsea sau Juventus, a murit la vârsta de 58 de ani. Vialli a fost primul italian care a condus o echipă din Premier League.

Vialli a fost diagnosticat cu cancer pancreatic în 2017, dar după ce s-a vindecat în aprilie 2020, a fost diagnosticat din nou cu aceeaşi boală în 2021, relatează BBC.

El a anunţat un concediu temporar din rolul său la echipa naţională a Italiei în decembrie pentru a se concentra asupra sănătăţii sale.

Vialli a jucat de 59 de ori pentru Italia şi a câştigat Liga Campionilor cu Juventus înainte de a se alătura echipei Chelsea în 1996 şi de a deveni jucător-manager în 1998.

El se alăturase lui Juventus în 1992 pentru suma record de 12 milioane de lire sterline, după ce câştigase titlul în Serie A şi Cupa Cupelor Europene în opt sezoane la Sampdoria.

Vialli a fost primul italian care a condus o echipă din Premier League, preluând funcţia de la Ruud Gullit, demis la sfârşitul sezonului, şi a condus-o pe Chelsea la victorii în Cupa Ligii, Cupa Cupelor Uefa şi Supercupa Uefa.

De asemenea, a condus-o pe Chelsea la victoria în finala Cupei Angliei şi a Charity Shield din 2000, dar a fost demis la începutul sezonului următor, după un start slab.

Atacantul a mai avut o scurtă perioadă la Watford, pe atunci în liga secundă, în sezonul 2001-02, dar a fost demis după ce Hornets a terminat doar pe locul 14.

Exit mobile version