• Alexander Lukașenko a vizitat o bază militară în care sunt staționate trupe rusești, a anunțat vineri Ministerul Apărării de la Minsk.
  • Lukașenko și un reprezentant neidentificat al armatei ruse au discutat despre exercițiile militare comune ale celor două țări.
  • Rusia și Belarus și-au intensificat cooperarea militară – alimentând temerile privind rolul Belarusului în război în lunile următoare.

Președintele belarus Alexander Lukașenko a vizitat o bază militară în care sunt staționate trupe rusești, a anunțat vineri Ministerul Apărării de la Minsk, potrivit Reuters.

În timpul întâlnirii, Lukașenko și un reprezentant neidentificat al armatei ruse au discutat despre exercițiile militare comune ale celor două țări, a precizat acesta.

„În acest stadiu, unitățile forțelor armate ale Federației Ruse sunt pregătite să îndeplinească sarcinile așa cum au fost prevăzute” , a afirmat reprezentantul.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Belarus, care este un aliat apropiat al Moscovei, a declarat joi că va primi mai multe arme și echipamente din partea Rusiei, pe măsură ce cele două țări își intensifică cooperarea militară, alimentând temerile că ar putea fi folosită ca punct de pregătire pentru a ataca Ucraina din nord.

Minskul a declarat că nu va intra în războiul din Ucraina, dar Rusia a folosit Belarusul ca rampă de lansare pentru invazia din 24 februarie și continuă să folosească spațiul aerian belarus pentru atacuri cu drone și rachete, susține Kievul, potrivit Sky News.