• Tatăl său execută o pedeapsă pe viață în SUA după ce a fost găsit vinovat în 2019 de trafic de droguri și spălare de bani.
  • Primarul Juan de Dios Gamez a confirmat pe Twitter că forțele armate federale au desfășurat o operațiune în Culiacán încă din zorii zilei de joi.
  • În decembrie, SUA au anunțat o recompensă de până la 5 milioane de dolaripentru informații care să conducă la arestarea și/sau condamnarea lui Ovidio

Fiul celebrului rege mexican al drogurilor El Chapo” a fost arestat în Sinaloa, au anunțat autoritățile mexicane, în timp ce în acest stat au izbucnit violențe. Primarul orașului Culiacán a declarat că forțele armate au efectuat un raid joi dimineața devreme.

O companie aeriană a declarat că unul dintre avioanele sale a fost lovit de focuri de armă, în timp ce au fost raportate împușcături și furturi de mașini. Se crede că Guzmán-López este un membru de rang înalt al unui important cartel de droguri, Sinaloa.

Grupul este una dintre cele mai mari organizații de trafic de droguri din lume. Compania aeriană mexicană Aeromexico a declarat că fuselajul unui avion care urma să zboare de la Culiacán la Mexico City a fost lovit de focuri de armă joi dimineață, în timp ce se pregătea de decolare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Aceasta a precizat că niciun client sau angajat nu a fost rănit. O înregistrare video postată pe rețelele de socializare pare să arate pasageri ghemuiți și ghemuiți în scaunele lor.

Primarul Juan de Dios Gamez a confirmat pe Twitter că forțele armate federale au desfășurat o operațiune în Culiacán încă din zorii zilei de joi. Le cerem cetățenilor din Culiacán să nu plece de acasă din cauza blocajelor care au avut loc în diferite părți ale orașului”, a spus el.

Aeroportul a fost închis, iar organismul guvernamental local care supervizează educația a anunțat pe rețelele de socializare că predarea și alte activități administrative” au fost suspendate în Culiacán. Forțele de securitate mexicane l-au arestat anterior pe Guzmán-López în 2019, dar l-au eliberat pentru a evita amenințarea cu violențe din partea susținătorilor săi.

Departamentul de Stat al SUA susține că el și fratele său, Joaquín, supraveghează în prezent aproximativ unsprezece laboratoare de metamfetamină în statul Sinaloa, producând aproximativ 1.300- 2.200 kg de droguri pe lună.

Aceștia au declarat, de asemenea, că informațiile indică faptul că Guzmán-López a ordonat uciderea unor informatori, a unui traficant de droguri și a unei cântărețe mexicane populare care refuzase să cânte la nunta sa.

În decembrie, SUA au anunțat o recompensă de până la 5 milioane de dolari pentru informații care să conducă la arestarea și/sau condamnarea lui Ovidio și a trei dintre frații săi, despre care se crede că și-au păstrat pozițiile de comandă în cadrul grupului.

Între timp, tatăl lor execută o pedeapsă pe viață în SUA după ce a fost găsit vinovat în 2019 de trafic de droguri și spălare de bani.