• Atletul Abdalelah Haroun a murit la vârsta de 24 de ani
  • Sprinterul alerga pentru Qatar
  • Haroun a concurat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

Atletul Abdalelah Haroun a murit la vârsta de 24 de ani. Sprinterul născut în Sudan reprezenta Qatar. Haroun a concurat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, scrie Mediafax.

Anunţul decesului a fost făcut de Comitetul Olimpic din Qatar.

„Sprinterul echipei Qatar şi medaliatul cu bronz mondial la 400m Abdalelah Haroun a murit astăzi”, a transmis comitetului sâmbătă pe reţelele de socializare.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN

Avea doar 24 de ani, iar decesul a survenit în urma unui accident de circulaţie.

Alergătorul născut în Sudan a reprezentat pentru prima dată Qatarul în Campionatele Atletice Asiatice şi Arabe din 2015, devenind campion mondial la 400 metri în 2016.

A alergat la Jocurile Olimpice de la Rio în acelaşi an, ajungând în semifinale şi a câştigat argintul la Campionatele mondiale IAAFF din 2016 din Portland, Oregon.

La Campionatele Mondiale de la Londra din 2017 a terminat pe locul trei, în urma lui Wayde van Niekerk din Africa de Sud şi a lui Steven Gardiner. „Este un moment foarte special pentru ţara mea”, spunea el la acea vreme.

Este deţinător de record naţional la 400 de metri, cu un rezultat de 44,07 în 2018. Haroun a câştigat, de asemenea, două medalii de aur la Jocurile Asiatice din 2018, luând titlurile de 400 metri şi 4×400 metri de ştafetă.

Cu toate acestea, un tendon rupt i-a oprit progresul, deoarece nu a reuşit să treacă peste Campionatele Mondiale din 2019 de la Doha. Ultima cursa la care a luat startul a fost la Campionatele Turce din septembrie 2020. Haroun încerca să se califice la JO de la Tokyo 2021.