• AC Milan a fost fondată pe 16 decembrie 1899, iar de atunci a câștigat 50 de trofee.
  • AC Milan a câștigat de 7 ori Liga Campionilor și de 18 ori campionatul italian.
  • Milan a retras numerele 3 și 6 în onoarea lui Paolo Maldini și Franco Baresi.

AC Milan împlinește 121 de ani. Echipa italiană are 50 de trofee în palmares. A scris istorie încă din 1901, când a cucerit primul titlu de campioană în Italia. Cea mai bună perioadă a „Diavolului Milanez” a fost sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90.

Atunci, AC Milan a câștigat de 4 ori Serie A și de 3 ori Cupa Campionilor Europeni. În finala din 1989, a dat de pământ cu singura noastră campioană europeană, Steaua. Scor 4-0.

De atunci s-au schimbat multe. Ultimul titlu de campioană a Italiei a fost câștigat de Milan în 2011. Iar anul acesta echipa se luptă pentru primul loc.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Românii care au făcut pact cu „diavolii”

Românii au avut și ei roluri importante în istoria lui AC Milan. Florin Răducioiu, Cosmin Contra, iar mai nou și Ciprian Tătărușanu au îmbrăcat tricoul „rossonero”. Cosmin Contra și-a amintit de perioada petrecută pe San Siro și are așteptări mari de la noua generație de „diavoli” de la Milan.

Foarte frumoasă, din toate punctele de vedere. Odată ce ajungi la Milan ești în elita fotbalului mondial. Sper din toată inima să lupte până la sfârșit pentru cucerirea titlului în Italia și automat să revină în Champions League, acolo unde le e locul”, a declarat Cosmin Contra.